Стоп кадър БТВ
Slide
Slide

Бургас. „Необходимо е държавната машина да се задейства относно фалита на „Томас Кук“ и „Астрал Холидейз“. Да се потърси отговорност на всички по веригата. В Слънчев бряг има 400 хотела, но фирмите не са толкова много, винаги има недостиг на транспорт. Ние ще организираме и саботираме така, че догодина сезон да няма. Ако трябва ще стачкуваме и ще спираме автобуси, ако не си получим дължимите суми“, заяви в ефира на Тази събота и неделя по БТВ превозвач.

Един от засегнатите от фалита на мощните туроператори е Хюсеин Мустафов, който в ефира на националната медия посочи, че има да получава 130 хиляди лева. „Две седмици, след като обявиха фалита, не сме оставили нито един турист в Слънчев бряг“, коментира той.

Мустафон посочи, че е имало индикации за фалита – забавени плащания от българския туроператор. Въпреки това превозвачите се надявали, че всичко ще се оправи, защото и друг път е имало забавяния.

Доставчиците на услуги изразиха съмнение за датата на реалния фалит на „Астрал Холидейз“. Според тях банкрутът е настъпил по-рано и призоваха разследващите да проверят фактите.

Сподели публикацията