Атина. Все по-близко до реализиране е идеята Скорпиос, бившият остров на Аристотелис Онасис, намиращ се в Йонийско море, да се превърне в гръцкото Монте Карло.

Скорпиос е обетована земя, на която в момента не всеки може да стъпи. Единственият частен остров в Гърция е купен през 1962 година от гръцката държава от корабния магнат Аристотелис Онасис.

5 години по-късно той се жени на Скорпиос за вдовицата на Джон Кенеди – Жаклин. Островът е място за срещи на световния елит. Чест посетител е и оперната дива Мария Калас.

Аристотелис Онасис, един от най-богатите хора на 20-ти век, почива през 1975 г. и е погребан на Скорпиос.

През 2013 г. внучката му Атина продава за над 100 млн. долара острова на руския олигарх Дмитрий Риболовлев, който го преписва на дъщеря си.

Сега плановете на фамилия Риболовлев, които от години желаят да превърнат мястото в почивен рай за богатите, са една крачка по-близо до реализирането им.

Гръцкото министерство на развитието и инвестициите даде „зелена светлина“ за строежа на петзвезден туристически комплекс на Скорпиос. Одобрената инвестиция е за 165 милиона евро. Тя включва хотел с 30 стаи, спортни площадки, многофункционална сграда, ферма, амфитеатър, хеликоптерна площадка и разширяване на пристанището.

Гръцките медии отбелязват, че строежите на частния гръцки остров Скорпиос ще се базират на биоклиматичното и екологично планиране. Източник БНР

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията