Slide
Slide

Москва. Премиерът на Русия Михаил Мишустин е против идеята за ограничаване на възможностите на руснаците да пътуват в чужбина поради пандемията на коронавируса, съобщи РИА Новости. Днес министър-председателят представи пред Държавната дума доклад за работата на кабинета на министрите за годината.

Искам да кажа, че ограничаването на свободата на движение на нашите граждани вероятно не е съвсем правилният начин. Е, никога не се знае по какви причини човек иска да напусне страната си, Включително да почива някъде„, – каза Мишустин.

Стела Балтова: Върховен приоритет на моята работа ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма

Той също така обърна внимание на факта, че забраната ще намали конкуренцията, както и ще попречи на развитието на вътрешната туристическа инфраструктура.

Вицепремиерът Татяна Голикова заяви, че властите са получили много предложения за възобновяване на полетите. Според нея откриването на нови държави е въпрос на близко бъдеще.

Всички ограничения са свързани с епидемиологичната ситуация. Много страни вече опростяват правилата за влизане на руснаците. И така – от 10 май, Кипър приема сертификат за ваксинация от туристи, който може да бъде отпечатан на английски от уебсайта на правителствените служби. Според Асоциацията на туроператорите на Русия (ATOR), Гърция, България и Хърватия ще признаят същия документ. В същото време вицепрезидентът на ATOR Дмитрий Горин отбеляза, че до момента дори в „отворените“ страни лети недостатъчен брой самолети.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията