Slide
Slide

Британците ще се разминат с почивка в чужбина?

Лондон. Летните ваканции в чужбина ще бъдат отменени тази година, сподели министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок. Това той направи в предаването „Тази сутрин“ на ITV.

Ханкок беше попитан от Фил и Холи дали лятото ще бъде отменено за британците. И той отговори: „Смятам, че това вероятно ще бъде така. Мисля, че е малко вероятно големите летни международни почивки да са възможни за това лято.“

Премиерът Борис Джонсън планира да позволи на някои хотели да отворят от началото на юли, ако нивата на зараза от COVID-19 са достатъчно ниски.

В неделя премиерът заяви, че правителството обмисля да въведе 14-дневна карантина за международни пътници, за да предотврати втори пик на вируса, което ядоса авиокомпаниите, които планираха да възобновят полетите си през следващите месеци.

Коментарите на Ханкок се доближават до тези на министъра на транспорта Грант Шапс миналия месец, който предупреди хората да не си резервират летни ваканции – вътрешни и в чужбина – докато не се облекчат правилата за социално дистанциране.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията