Slide
Slide

Истанбул. Вчера и днес 16-милионният Истанбул е толкова пуст и обезлюден, какъвто не се помни, а и е трудно човек да си го представи.


Медиите публикуваха снимки от знаковите булеварди на Истанбул и мостовете над Босфора, на които не се виждат нито коли ,нито хора и които вероятно ще останат исторически, като мълчиливи свидетелства на пандмията.

Тази нощ в полунощ изтича 48-часовата забрана за излизане в Истанбул и в още 30 градове на Турция.

От валийството обявиха, че утре понеделник, ще продължи изискването за задължително носене на защитни маски, които се доставят безплатно от аптеките за гражданите между 20 и 60 г., съобщава БНР. Ще продължи и забраната за излизане на възрастните над 65 години и на младите хора под 20 години, с изключение на работещите.

По последни данни, които бяха съобщени снощи от звравния министър Фахреттин Коджа, 1101 са починалите от началото на епидемията от коронавируса в Турция, 52 176 са диагностицираните болни.

В Турция е изготвена дигитална карта, която показва в детайли разпространението на коронавируса във всички градове на страната – www.geomatic.org/Koronavirus. Практически всеки може да намери на тази карта адреса, на който живее и там с четири различни цвята е показано каква е ситуацията с разпространението на коронавируса. В червено са оцветени районите с тежко болни, които се намират в болниците, в синьо – средно тежки случаи в болниците, с лилаво – средно тежки, следят се от домовете, в зелено – по-леки случаи, следят се от домовете.

С най-много червени оцветявания са районите в европейската част на мегаполиса, а със зелено са районите по крайбрежието /на азиатския бряг/, Принцовите острови, крайбрежието на Шиле /на черноморския бряг/, а също и другите крайморски градове.

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията