Васил Василев на почетната стълбичка в кат. до 30 кг, при най-леките
Slide
Slide

Бургас. 9 състезатели на клуб Добруджански юнак Добрич взеха участие в осмото издание на международния турнир по борба св. стил „Серафим Бързаков“, съобщи за BGtourism.BG треньорът Драгомир Стойчев. В проявата се включиха 195 състезатели от Украйна, Молдова, Турция, Гърция, Македония и най-добрите български отбори в две възрастови групи – деца и момчета.
Шампион при деца в кат. до 30 кг стана Васил Василев след 4 убедителни победи над състезатели от Турция, Украйна, Молдова и на финала е победил представителя от Сандански. Талантът от Добрич беше избран и за най-добър български състезател.

Васил получава престижната награда за най-добър български състезател в международния турнир

Иван Симеонов стана бронзов медалист. Едис Джеват при момчетата също се окичи с бронзов медал, на крачка от медалите останаха трима състезатели, които загубиха битките си за бронзовите медали – Дарин Дичков, Пресиян Димитров и Ивелин Ивелинов.


„Доволен съм. Знам, че всички момчета могат да дадат още, но всичко с времето си. Видяхме, че не сме далеч и от другите държави, и можем да ги побеждаваме. Това за нас беше един от най-силните ни турнири през годината, но за напред ще продължаваме да търсим да участваме в състезания от такъв ранг, защото това е пътят към големите успехи. Благодарим на Серафим Бързаков, че ни покани на турнира и благодарности към ръководството на СК Добруджански Юнак и СУ Георги Раковски за подкрепата и условията за подготовка“, заяви за BGtourism.BG треньорът Драгомир Стойчев.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията