Slide
Slide

Бургас. Областната управа в Бургас започна административно производство срещу хотелиера, който постави безплатни чадъри и шезлонги на плажната ивица пред хотела си в Несебър, съобщи БНР. В него се посочва, че Радостин Дачев е иззел държавна територия, която според Кадастралната карта представлява част от морското дъно.

Макар и поставени за безплатно ползване чадърите и шезлонгите са разположени на плажа без правно основание и при липса на съгласие от страна на държавата, каза областният управител на Бургас Мария Нейкова. Образуваното административно производство ще предостави възможност за становища и възражения от заинтересованите лица, каза тя.

Собственикът на хотела Радостин Дачев има 3 дневен срок за доброволно премахване на плажните съоръжения.

Мария Нейкова: „След изтичането на този срок ще бъде издаден индивидуален административен акт за изземване на съответните съоръжения, шезлонги,чадъри. Ако те възразят, ще спре изпълнението на заповедта на областния управител.

Изпратено е искане до министъра на туризма, който като компетентен орган, да прецени дали това е плажна ивица и дали следва да бъде регистрирана територията като морски плаж.“

Сподели публикацията