Slide
Slide

София. Президентът Румен Радев ще подпише указ за назначаване на служебно правителство. Очаква се това да стане днес, след като 45-ото Народно събрание не излъчи редовен кабинет.

Вероятно Стефан Янев, секретар по сигурност и отбрана на президента, ще оглави служебния кабинет, съобщи БНР. Янев беше вицепремиер и министър на отбраната и в служебно правителство на Огнян Герджиков, назначено от Радев през януари 2017 година. Доц. Стела Балтова е сред фаворитите отново да оглави туристическото министерство. Кои официално ще бъдат имената в служебния кабинет – ще научите днес в Bgtourism.bg.

Държавният глава бе посочил 11 май като най-ранна възможна дата за указ за служебно правителство и каза, че съставът му ще бъде балансиран:

„Служебното правителство има много малък времеви мандат, очакванията към него са огромни, отговорностите са големи, и то е въпрос на баланс, да се намери най-добрият екип, който да съчетае по оптимален начин, така че да изпълни тая трудна задача“.

Това ще бъде 6-ият служебен кабинет в най-новата ни история и втори за президентския мандат на Радев.

С друг указ държавният глава ще разпусне 45-ото Народно събрание и ще насрочи парламентарни избори. Президентът на няколко път заяви, че предсрочният вот ще бъде на 11 юли.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията