Slide
Slide

София. През последните два месеца хората много искат да се върнат към нормалността и да пътуват отново. Проучване в страната показва, че Малдиви, Занзибар и Доминикана са хитовите дестинации сред българите, а и в други страни, съобщи в предаването Ритъмът на столицата по БНР Руслан Йорданов, създател на Национална информационна агенция Bgtourism.bg.

Част от обяснението се крие в това, че в този период споменатите места останаха отворени за туристи.

Пускат директен полет от Варна до Дубай на 3 април

През последните две седмици се засилва интересът към Египет и Дубай. След съобщение за отваряне на сезона през май, резервации се правят и за гръцките острови. Очаква се интерес и към Турция, Кипър и Тунис.

„България Еър“ пуска редовни полети до над 10 нови дестинации в Европа и Азия от пролетта

„Обикновено не се планира дългосрочно, резервира се в последния момент. На три часа път софиянец може да почива в Египет за 600 лв. с включен път, изхранване и 7 нощувки“, даде пример Йорданов.

Той допълни, че всяка страна се опитва да привлече туристи и за целта използват услуги за улеснения на пътуващите, като гъвкаво заплащане, възможност за отсрочване, безплатни визи или PCR-тестове.

Ето кои дестинации резервират българските туристи в началото на март, вижте кои са едни от най-атрактивните предложения

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията