Общинският съвет във Варна по време на гласуването на бюджета за 2020 година
Slide
Slide

Варна. Морската ни столицата за втора поредна година ще има бюджет от половин милиард лева. Веднага след гласуването първите хора в политиката на Варна – председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и кмета на града Иван Портних, побързаха да се похвалят в своите профили с умопомрачителните цифри, както и как ще ги харчат по отделните пера. В „празничното“ си слово обаче нямаше нито дума за туризъм в морска дестинация №1 на България – въпрос на приоритет! А сумата, както вече писахме е 4,2 милиона лева на фона на 492 000 000 лева – точно под 1% за туризъм от бюджета за морската ни столица, като огромна част от тези средства отиват за инфраструктурни проекти, спортни и културни събития!

1 милион уникални потребители посетиха bgtourism.bg!

И докато морската ни столица приемаше бюджета си, то днес

Бургас официално поведе с 1-0 на Варна

в битката не само за по-добър град за живеене, но и в битката за всеки един турист. Тази вечер в столичен киносалон бе премиерата на най-новия тв сериал Съни бийч, с който регионът на Бургас ще промотира своето Черноморие в прайм тайма на bTV от 28 февруари.

Лентата премина при огромен интерес, а залата се пукаше по шевовете – едни от зрителите си мечтаеха как по-бързо да дойде лятото и да отидат на море в Съни бийч, а други да гонят кариера като навлязат в тайните на туристическия бизнес.

В края на месеца отново Варна ще понесе още един гол в националния ефир – пак в прайм тайма, но този път по Нова телевизия, където зрителите ще се наслаждават на красотите по Южното Черноморие чрез сериала All Inclusive. В битката за туристи Варна или проспа през 2020 година как и колко да похарчи за туризъм, или Бургас бе иновативен с тези два хода. Въпрос на приоритет!?!

Българският комедиен сериал „Ол инклузив“ тръгва през пролетта по Нова телевизия

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията