Slide
Slide

Токио. В Япония създадоха жилища, които приличат на домовете на чукчите и ескимосите. Dome House Co. направи едноетажна къща с куполна форма, която става все по-предпочитана за дом или за почивка от туристите.

Най-интересното е, че стените и другите елементи на къщата са изработени от пяна, която е преминала специална обработка. Японската строителна компания счита, че сградата може да издържи повече от 300 години.

Избраха красиво място в Добруджа за откриване на туристическата година

За построяването на дома са необходими само за два часа. Необходимо е да се сглобят няколко модула – като при детски конструктор, но този път играта е за големи.

Търсенето на къщите се е увеличило при едно от последните земетресения, при които тези къщи от пяна не са се разрушили. Дори бързо били построени нови, които приютили останалите без къщи. Днес в село Асо на остров Кюшу вече има близо петстотин сгради от пяна с купол. Това са не само жилищни помещения, но и малки магазинчета, място за почивка… „Пяната след обработката е по-плътна и по-твърда. В сравнение с конвенционалните материали, които се използват в строителството, пяната не гние, не ръждясва и не привлича нежелани насекоми вътре“, посочват от Dome House Co. Ето и различните модели къщи на японската компания.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК
Сподели публикацията