Slide
Slide

Хотелът ще бъде декориран от известния интериорен дизайнер Филип Старк

Хюстън. НАСА планира да открие хотел за туристи в космоса до 2024 година. Стаите ще предлагат гледка към планената ни от височина над 400 км. Цената за престой в хотела ще бъде от 55 милиона долара, като туристите ще трябва да преминат допълнително обучение. В публичното пространство се коментира, че Том Круз е закупил първото място за престой в космическия хотел. НАСА обяви, че американският стартъп Axiom Space е избран да разработи хотела, а известният интериорен дизайнер Филип Старк ще направи декорацията на AxStation. 

Малдивите и Занзибар – хит сред българските туристи! Екзотичните дестинации привличат с ниски цени и липса на карантинни ограничения

Туристите не само ще трябва да се бръкнат дълбоко за космическата сума, но и ще трябва да преминат през 15-седмично обучение за 10 дни престой в космоса. Това включва и изхранване с космическа храна в салона на Обсерваторията на Земята, заедно с напитки в чаши за кафе и чаши за коктейли.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията