Slide
Slide

Никозия. До 80% са запълнени крайбрежните хотели в Кипър за започващия тридневен уикенд и празнуването на деня на Свети Дух в понеделник, който е официален почивен ден в страната. Високата юнска заетост се отбелязва като добро начало за активния сезон на летните ваканции, съобщава БНР.

Резервациите за трите празнични дни продължават до последната минута и ще дадат „много силна тонизираща инжекция“ на вътрешния туристически пазар, заявиха от Кипърската хотелиерска асоциация.

Все повече български туристи търсят красотата на Северен Кипър за лятна ваканция

От браншовата организация очакват рекордна заетост след двете години на пандемични ограничения. За почивните дни на Петдесетница и Свети Дух кипърците по традиция масово избират местни хотели, което заедно с увеличения поток от туристи от чужбина тази година ще ги напълни до 80%.

За целия юни се очаква заетостта в кипърските хотели да достигне 60 – 65%.

Повишеното търсене за тридневните празници, както и за целия месец, е стимулирано и от програмата на правителството за субсидирана почивка, която е в сила до 31 юли.

Засиленият туристически приток от чужбина дава надежда за висока заетост в хотелите през активните летни месеци, посочиха от Кипърската хотелиерска асоциация.

Увеличават се резервациите от традиционни пазари като Великобритания и Израел, а също и от Германия, Франция, Австрия, Полша и Финландия.

Сподели публикацията