Slide
Slide

Бургас. Авиокомпании масово канселират полети за сезон 2020. Само днес за летище Бургас са отменени 150 полета, планирани за месец юли, съобщи пред БНР кметът Димитър Николов.

По думите на градоначалника процесът е повлиян от последните 3 дни, когато у нас бяха отчетен завишен брой болни. Димитър Николов допълни:

„Един от най-големите оператори, с който работим – английска авиокомпания, отложи старта си от 1 юли за 15 юли, немски, полски компании също отложиха с 10-15 дни старта на полетите си за летище Бургас“

Новата ситуация вероятно ще отложи и старта на летния сезон.

„Всички тези тревожни данни, които ви представих, са в резултат на обявяваните национални данни и влияят пряко на туристопотока в Бургас, въпреки че градът ни не е огнище на зараза и успява да се запази като сигурна зона. Това прави нашият ангажимент още по-голям – да осъществяваме стриктен контрол на всички мерки, да локализираме максимално заразата и да докажем с мащабното проучване, че регионът ни е сигурен“, каза още кметът Димитър Николов.

Припомняме, че в Бургас новозаразените са двама – жена на 55 г. и 32-годишен мъж.

В Бургас вече са тествани около 1000 души от общо 3500 по програмата за масово тестване в града. Резултатите се обработват. Ще се продължим с тестовете в края на сезона, за да се направи съпоставка как влизаме и как излизаме от него, допълни кметът Николов.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията