Slide
Slide

София. „Изоставаме страхотно. Закъсват големите комплекси, а там са големите обеми и като туристи и като приходи“, посочи в предаването „Тази сутрин“ по bTV доц. Румен Драганов – председател на Института за анализи и оценки в туризма, в анализ за предстоящия летен сезон.
„Имаме устойчив туризъм, но трябва да спасим индустриалния туризъм“, отбеляза той.

За и против в бранша относно предложение за служебен министър на туризма – БХРА: Целим да променим статуквото, БАЗ и СЗБ отново излязоха с остра реакция

Според Полина Карастоянова – изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, последната година е много трудна и необичайна, рано е да се дават оценки. По думите й прогнозата на Световната организация по туризъм е, че туристическата индустрия ще се върне на нивата от 2019 г. през 2025 година.
Тя счита, че България трябва да излезе на международните пазари с ново лице и ребрандирана.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията