Slide
Slide

Младият готвач днес изкушава пловдивчани и гостите на града с вкусни ястия и десерти

„Шеф Дичев е професионалист, с когото имах привилегията да работя. Той няма нищо друго освен любов и страст към това, което прави и мисля, че това се показва в храната му, която е комбинация от съвременни тенденции и лични щрихи и идеи“ – това пише един от колегите на главния готвач, който днес  гостува в кулинарната рубрика на BGtourism.BG.

Снимка на Dichefood.

Днес сме в кухнята на шеф Димитър Дичев, който е главен готвач в ресторант в Пловдив – град, който се отлича със своята уникална история, забележителности, архитектура. Град, който е вдъхновил множество хора да успеят в различни професии не само в България, но и по света. Град с богата култура и спортен живот. Това е и град, в който има хора, които покоряват една красива професия – тази на готвача.

Снимка на Димитър Дичев.

Един от тях е шеф Димитър Дичев, който не само работи с любов и страст, рисува своите чинии като художник, но и предизвиква всички сетива на своите гости в ресторанта.

Снимка на Dichefood.

Професионалният път на младия готвач започва през 2009 година като хлебар в Стара Загора. След това завършва Кулинарната академия в Добрич.

Снимка на Димитър Дичев.

Надгражда своя професионален опит в едни от най-авторитетните хотели и ресторанти със звезда Мишлен в Ню Йорк, Амстердам, норвежкият курорт Дробак, а днес пловдивчани и гостите на града имат привилегията да си похапват сладко в ресторанта, в който работи шеф Дичев.

Снимка на Dichefood.

Главният готвач има своето специално място и в социалните мрежи – Dichefood, където събира лайк след лайк.

Снимка на Dichefood.

Там въображението и опита, с които готви, изпипаните детайли и перфекционизъм, намират своята визия, която с гордост можем да отбележим, че българи като Димитър Дичев отдавна са надскочили границата на родината си.

Снимка на Dichefood.

Днес неговата рецепта, която предоставяме на читателите на BGtourism.BG е:

Пилешки руладин със спанак сготвен су-вид

Необходими продукти:
220-250 г – Пилешко филе
100 г – Спанак
20 г – Лук „Шалот“ /може и крумит/
3 г – Чесън
20 г – Масло
3 бр. – Прошуто /Слайс/
Сол на вкус
Пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Сотираме лука и чесъна в маслото и добадяме спанака. Готвим докато омекне и се изпари част от водата. Овкусяваме със сол и черен пипер
Вземаме пилешкото филе и го отваряме като пеперуда и леко начукваме. Овкусяваме със сол и черен пипер. Разтиламе стреч фолио и нареждаме 3 големи слайса прошуто, защипвайки се по около 1 см. Слагаме пилешкото филе върху тях. Разтиламе сотирания и вече изтинал спанак върху филето и завиваме стегнат Руладин. Вакумираме и готвим на 78 градуса 45-50 мин Су-Вид

Продукти за пюрето
200 г – Пащърнак
200 мл. – Прясно мляк
100 г – Вода
50 г – Масло
Сол на вкус
Слагаме в касерола пащърнака, прясното мляко, водата и готвим на среден огън докато омекне напълно. Изцеждаме пащърнака от бульона и пасираме, добавяме маслото постепенно. Прецеждаме през фина цетка или сито и ако е нужно овкусяваме със сол.

Продукти
80 г – Черен ориз /Императорски/
20 г – Стафиди /Пожелание/
20 г – Лук „Шалот“ /Може и крумит/
20 г – Масло
Варим на средна температура черния ориз в много вода в зависимост различните сортове и качество следвайте описанието на опаковката и съответно вашия вкус на степен на варене на ориза. Преблизително 21-24 мин. Сотираме шалота в масло и добавяме стафидите, деглазираме с бульона от черния ориз и добавяме вече сварения ориз. Овкусяваме със сол и черен пипер

Маринован Червен лук
50 г – Червен лук
50 г – Вода
50 г – Червен Винен оцет
50 г – Захар
20 г – Сол
1 г – Звезден Анасон
1 бр – Дафинов лист
Нарязваме лука на 4. Останалите компоненти слагаме в касерола и загряваме, след това добавяме лука и увеличаваме до кипване, затваря се с капак и се оставя минимум 1 час.

80 г – Бейби моркови
80 г – Пресен чесън
40 г – Масло
50 г – Вода
Сол на вкус
Бял пипер на вкус
В касерола слагаме маслото, водата, щипка сол. Добавя ме морковите и ги готвим на ниска температура до желаното омекване на моркова, 3 мин. преди края на готвене слагаме пресния чесън, разрязан на половина да се пошира при морковите и да ги овкуси, така се запазва и цвета на пресния лук.
Шафранов сос
50 мл – пилешки бульон
100 мл – Животинска сметана, мин 30% масленост
Шафран
Сол
Слагаме в касерола пилешкия бульон и редуцираме на половина и добавяме сметаната, шафрана и редуцираме до консистенция на сос. Овкусяваме със сол.

Сподели публикацията