Slide
Slide

Банско. Между 25 и 30 процента ръст на зимните туристи отчитат в Банско в края на сезона. Заради високите цени на енергоносителите обаче печалбите са минимални.

С много сняг и чудесни условия за зимни спортове днес беше закрит сезона в Банско, който продължи 4 месеца, съобщи БНР. Туристическият бранш отчете сериозен ръст на гостите от България и чужбина , заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на ски-зоната:

Над три пъти скочи цената на електроенергията, горивата също се увеличиха и това изяде печалбата на бизнеса, сподели Обрейков, като на този фон увеличението на лифт картите беше минимално:

„Енергийните помощи от държавата бяха важни дотолкова, доколкото помогнаха на зимния туризъм да не фалира“, допълни Иван Обрейков.

В Пампорово закриха зимния сезон със спускане по бански (снимки)

От ски зоната в Банско уточниха, че кабинковият лифт ще работи по време на Великденските празници.

В Боровец също изпратиха зимния сезон

„Скъпи приятели, на финала сме на един прекрасен сезон, изпълнен с много сняг, приключения и незабравими моменти на пистите в Боровец.
След последните 2 години, през които се сблъскахме с много ограничения и трудности, природата ни подари една истинска зима, на която вярваме, че всички се насладихме максимално. Радвахме се на много сняг и отлично поддържани писти всеки ден. Ски зона Боровец беше изцяло отворена през целия сезон. При всяка среща на пистите виждахме, че Вие оценявате това.
Благодарим на всеки един от Вас – гостите на ски зона Боровец. За позитивните мнения, за критиките и за споделените емоции. Тази зима всеки момент в планината беше оценен.
През последните четири месеца, Боровец беше място за почивка, предизвикателства и създаване на спомени.
На 11 април, всички съоръжения в ски зона Боровец излизат в годишна профилактика, а ние започваме да се подготвяме, за да Ви посрещнем отново през лятото. Очаквайте нова динамична и не по-малко вълнуваща лятна програма – изцяло обновен байк парк, разнообразни маршрути за планинарство, алпинизъм и различни забавления на открито за малки и големи.
Ще се видим през лятото!“, съобщиха в своята фейсбук страница от другия ни зимен курорт Боровец.
Сподели публикацията