Slide
Slide

Москва. Международното туристическо изложение Интурмаркет (12-14 март) ще се проведе, а за МИТТ (17-19 март) все още решават. Информацията бе обявена преди броени минути, след като кметът на руската столица Сергей Собянин издаде заповед, с която забрани до 10 април провеждането на масови мероприятия, на които се събира публика над 5000 души. В това число попадат спортни и публични събития. За борсите България е заявила национални щандове.

Към този час нагласата на организаторите на двете туристически изложения е те да бъдат проведени!

Директорът на изложението «Интурмаркет» Ольга Хоточкина съобщи пред Profi.Travel, че указът на кмета няма да повлияе на плановете за провеждането на борсата, която започва на 12 март в ЕкспоЦентъра. В същото време пък МИТТ ще се реализира в Крокус експо, което е на територията на Красногорск, Московска област.

Днес представители на хотели по Черноморието ни не отпътуваха за Москва заради коронавируса по света, научи bgtourism.bg. Припомняме Ви, че преди седмица бе отменена туристическата борса в Берлин, на този етап ситуацията с коронавируса не е толкова тревожна в Русия.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията