Slide
Slide

София. Допитване до туристическия бранш стартира Travel Academy. По инициатива на АБТТА и след консултация с проф. Станислав Иванов от ВУМ е създадeна кратка анкета, в която са поканени всички управители на обекти за настаняване, туроператори, туристически агенти, заведения за изхранване и транспортни фирми да отделят няколко минути и да попълнят реалните данни за това как COVID-19 влияе на техния бизнес.

„Анкетата е продиктувана от факта, че на 9 март в ефира на bTV в предаването “Чети етикета” се коментираха щетите, които COVID-19 нанася на туризма в България. За пореден път бяха поднесени данни без да е посочен източник или механизъм, с който тези данни са постигнати. Вероятно с цел намаляване на паниката сред туристите се съобщи, че няма анулиране на резервации в хотелите в България и има дори ръст на пътуващите туристи извън България. Категорично вярваме, че щетите върху туристическата индустрия са много по-големи и имаме амбицията да съберем достатъчно данни за да го докажем“, съобщават от Travel Academy.

Всички управители и собственици на заинтересованите страни e необходимо да попълнят анкетата в срок до 16:00 ч. на 11.03.2020 (сряда). Резултатите ще бъдат публикувани в блога на Travel Academy и в най-голямата група на професионалистите в туризма – Хотели, Туроператори и Агенции във фейсбук.

Към анкетата тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията