Проф. Румен Драганов, стоп кадър bTV
Slide
Slide

София. „Трябва да се подпомогнат хората, които бяха ударени. Банско трябва да получи 1 милион лева обезщетение назабавно с извънредна комисия на МС. Ако за Нова година се затвори всичко, 35 милиона лева ще е щетата за хотелите без ресторантската част. Ние миналата година имахме 903 хиляди нощувки – 606 хиляди българи са ползвали хотелската база“, обяви в сутрешния блок на bTV проф. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

„Ако се отвори на 21 декември – това ще ни удовлетвори, дори и без чужденците. Има други мерки, които ще обезщетят и ще покрият частично, и може да бъде преодоляно това бедствие. В деня на обявяване на заповедта за затваряне имаше около 5228 налични места в хотелите – около 3 200 са били резервирани за Коледа и Нова година“, обясни проф. Драганов.

Той посочи, че туризмът е готов за зимния сезон, ако му се даде зелена светлина и това са доказали проверките за 8 декември – хотелите са взели всички необходими мерки и са готови на 100%.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията