Градоначалникът на Банско Георги Икономов (вляво) е един от най-успешните кметове. На снимката е с Атанас Терзиев, кандидат за кмет на Несебър от ГЕРБ, който с действията си, работи за просперитета на черноморския град в сферата на туризма.

Двете топ дестинации на България стартират съвместна рекламна кампания 

Несебър. Несебър и Банско ще се рекламират взаимно по време на двата активни туристически сезона – зима и лято. Съвместната кампания на най-атрактивните курорти в България стартира от днес.

Кметът на Банско, Георги Икономов и общинският съветник от Несебър – Атанас Терзиев постигнаха споразумение за разменна реклама в двете общини. Идеята е по изгоден финансово и същевременно ефективен начин двете топ дестинации да си съдействат за преодоляване на спада в туристическия поток.

На територията на Несебър и Слънчев бряг вече са поставени първите билборди, които ще рекламират възможностите за ваканция в един от най-предпочитаните ни зимни курорти. Още в края на тази година в Банско пък ще стартира кампанията с външна реклама за морски туризъм в най-големия комплекс на Балканите за сезон 2020.

Тази година има осезаем спад на туристическия поток в община Несебър, съобщи БНР. Подобна е ситуацията в Банско, където предварителните записвания също са по-ниски от очакваното. По тази причина идеята за съвместни действия бе приета и към осъществяването й се пристъпи почти незабавно.

Партньорството между двете дестинации за отдих може да послужи за пример и на други курортни селища, казаха на среща помежду си Икономов и Терзиев.

Георги Икономов, кмет на община Банско, заяви: „Една, малка но полезна инициатива. Трябва да използваме всички възможности да рекламираме, нашите си, български курорти.“

Общинският съветник Атанас Терзиев пое ангажимента за кампанията в Несебър.

Това е най-естественото и изгодно решение – най-големият летен курорт и най-голямата зимна дестинация в България да си подадат ръка и да помогнат на туристическия бранш. Благодаря на кмета на Банско Георги Икономов и на неговата администрация за бързите и ефективни действия“.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA