Тюленово. За седма поредна година село Тюленово ще е домакин на състезание по подводен риболов. Събитието ще се проведе на 13 юли във водите на Черно море, в близост до южния край на археологическия комплекс „Яйлата“, съобщава БНР. Състезанието ще продължи пет часа, като времето може да се намали в случай на неподходящи метеорологични условия.

Състезанието по подводен риболов е за Купа „Шабла“. Състезателите нямат право да ползват кислородни бутилки и не могат да стрелят по риби, които са под 300 грама.

Право на участие имат всички състезатели от клубовете, регистрирани към Българската федерация по плувни спортове и платили членския си внос за 2019 г. В рамките на турнира се позволява използването на харпун, плавници, маска, шнорхел, колан за тежести и всякаква допълнителна екипировка, позволена от международния правилник.

Турнирът по подводен риболов в Тюленово е кръг от серията състезания за купа „България“ на Федерацията по плувни спортове. Той се организира от СНЦ „Морски клуб Портус Кариа“, гр. Шабла.

Любезен домакин на церемонията по откриване, мерене на улова, награждаване и закриване на състезанието е хотел-ресторант „Делфина“, откъдето ще сервират на състезателите безплатни храна и напитки за възстановяване на силите, изразходвани в надпреварата.

На всички състезатели, лодкари, организатори и официални лица ще бъдат раздадени тениски, които и тази година ще са с нов атрактивен дизайн.
Трофеите, които ще получат победителите, също са с нова визия, съобщават организаторите.

Любопитно: Пъпеш в село Българево удари 8 килограма на кантара

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA