Slide
Slide

Мадрид. 6 000 германски туристи ще заминат на почивка в Испания от следващия понеделник, съобщи в. „Паис“. Те ще отседнат в Майорка и други Балеарски острови край брега на Испания. Отварянето на границите на Кралството е пилотен проект, който ще е репетиция за наплива на туристи от началото на юли. Майорка, който традиционно е най-предпочитан от германските туристи, се очаква да посрещне 4 000 гости през втората половина на юни. Тен на островите Менорка, Ибиса и Форментина ще събират 2000 туристи.

Два топ хотела на RIU по Българското Черноморие обявиха ексклузивна оферта с 40% отстъпка

Летовниците от Германия са били избрани за репетицията преди туристическия сезон, защото се смята, че в страната епидемията е под контрол и е на равнище, сходно с това на Балеарските острови. Канарските острови също преговорят с правителството на Мадрид за сходен пилотен проект, информира в. „Паис“. В Испания има голям вътрешен натиск от регионалните правителства и туристическата индустрия границите да се отворят възможно най-бързо, което доведе до някои объркващи ситуации.

Бутиков хотел в България разработи алтернатива на стандартната почивка

В четвъртък министърът на туризма Рейес Марото обяви, че сухопътните граници с Франция и Португалия ще се отворят отново на 22 юни, което съвпада с официалния край на състоянието на тревога в Испания. Но само часове по-късно централното правителство подчерта, че единствената определена дата е 1 юли. Пристигането на германските туристи ще бъде тест за справянето на Кралството в ситуация на коронавирус.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията