Slide
Slide

Зимните празници може би са най-вълшебното време през годината – от живописните зимни пейзажи до уютните вечери пред камина. Коледа и Нова година наближават и желанието за нови приключения нараства.

Представяме пет очарователни места, които сякаш са създадени за посещение през зимния сезон:

Бат, Англия

С римските си бани, бляскави светлини и разнообразни коледни събития, английският град е подходящо място за зимна почивка. Въпреки че местният коледен базар е по-малък от тези в столицата Лондон, и той предлага хубави, ръчно изработени подаръци, вкусни братвурстове и греяно вино, както и възможността да покарате кънки на лед. В Бат има и много интересни музеи, исторически сгради и красиви паркове, които привличат годишно над един милион туристи.

Рованиеми, Финландия

Административният център на финландска Лапландия е сред най-големите градове в света по площ, макар че голяма част от територията му е заета от гори. Най-известната забележителност на Рованиеми е Селцето на Дядо Коледа, построено и обявено за негов официален дом през 1985 година. Освен на офиса на добрия старец, можете да се насладите и на магическото Северно сияние, както и на линията на Северния полярен кръг, които минават през града.

Банф, Канада

Град Банф, провинция Алберта, е перфектен за наистина незабравимо коледно изживяване: покрити със сняг борови гори, замръзващо през зимата езеро и заслепяващи коледни светлини. Всяка година се организират парад на Дядо Коледа и Коледен базар, хиляди опитни скиори се пускат по добре поддържаните писти, а лифтът Banff Gondola достига до най-високите върхове на околните величествени планини.

Езерото Блед, Словения

Едно от най-известните езера в света ще зарадва сърцето на всеки зимен авантюрист, защото става още по-прекрасно през зимния сезон. Изборът за забавления е повече от богат: ледена пързалка с невероятни изгледи, пъстър и богат коледен базар, сцени от Рождество Христово в замъка Блед или приятни разходки из природата. Което и от тях да изберете, със сигурност ще си създадете незабравими спомени.

Котсуолдс, Англия

Това очарователно място, разположено между няколко графства, е богато на множество китни селца, традиционни английски къщи, живописен природен парк и важни исторически обекти. Неслучайно селцето Касъл Кум е наричано „най-красивото село в Англия“. В близост до Котсуолдс се намира Глостърската катедрала, където е погребан английският крал Едуард II и са заснети култови сцени от филмите за Хари Потър. Празнично настроение през зимата не липсва, за което мощно допринасят коледните базари и атракции из цялата местност. Special.bg

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията