Халед Арафат
Slide
Slide

Амман. Повече от 20 години Халед Арафат Алвеси посреща българските туристи в своята родина и показва красотата й. 55-годишният йорданец е завършил висшето си образование в Пловдив със специалност „Медицина“, но след това се прехвърлил и е взел диплома за зъботехник. По време на своя престой у нас той е научил перфектно езика ни и това му дава възможност днес да се разбира с българските туристи.

Халед разказа за bgtorism.bg, че е роден в Йордания, но е израснал в Кувейт. На 18 години отива за една година в Кипър, след което е избрал България за висшето си образование.

Уикенд туризъм: През есента българските туристи борят стреса и подсилват имунната си система в здравните курорти

„Моята мечта не беше да бъда в сферата на медицината. Върнах се в родината си, където влязох в казармата за година и три месеца. След това започнах работа в строителството, а през 1995 г. мой приятел ме въведе в туризма заради чуждите езици, които говоря. Той ме покани да работя като шофьор, който извозва превозва туристи по време на престоя им в Йордания. 90% от разходките с групите с туристи от цял свят са без екскурзовод. Това ми дава възможност лично да им споделя най-интересните факти от историята на родината ми. Между 1995 и 1999 година не бях срещал нито един български турист. Първият чартър от България бе през 1999 г.“, разказа за bgtourism.bg Алвеси.

Официално! Потвърден е първият чартърен полет от България до Тунис за 2020 г.

Той посочва, че двете основни атракции, които включва в програмата си, са Петра и Мъртво море, защото ги няма в цял свят. 50 на сто от групите посещdват и град Джераш, който е най-запазеният римски град в цял свят. 75% от туристите пристигат в столицата Аман, а пътуващите с Райън еър кацат в Акаба – пристанищен град в Йордания, който е на 360 км южно от столицата.

Екип на швейцарско списание посети България по покана на наш туроператор

Йорданецът препоръчва основно родината му да се посещава от март до юни и от септември до Нова година. От 1999 г. до сега той е посещавал страната ни над 40 пъти, а последният път, когато е бил у нас, е било през 2011 г.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията