Slide
Slide

София. Министърът на туризма д-р Илин Димитров днес се срещна и обсъди с туристическото аташе на България в Германия – Тихомир Патарински, активни маркетингови действия за възстановяване на немския пазар.

Двамата коментираха организирането на експедиентски и журналистически турове, с помощта на които да се засили присъствието на България на един от водещите за нас пазари – пазар Германия.

Работим по проект група от 40 представители на германската асоциация на туроператорите (DRV) да посетят България заедно с експедиенти и представители на най-влиятелното туристическо издание (fvw), за да се промотира активно дестинация България.

“През есента планираме и да бъдат поканени журналисти и инфлуенсъри, които да участват в отразяване на събития, свързани с медицински и СПА туризъм. Те трябва да представят готовността на страната ни за участие в здравни програми, културен и исторически туризъм, както и да се засили дейността за подготовка на успешен летен сезон през следващата година”, заяви Илин Димитров.

Той посочи, че ситуацията на немския пазар е много тежка и страната ни има само с 20% ръст спрямо 2021 година. Изоставаме във възстановяването и са нужни активни действия.

Сподели публикацията