Slide
Slide

Това са най-невероятните басейни в света за тази година. Те са любимо място за хора с възможности, които искат да съчетаят своята почивка в стилен и уютен хотел с плуване сред прекрасна панорамна гледка. А към рецептата за удоволствие може да добавим само слънце, люлеещи се палми, както и чаша или две коктейли. И докато изкуствените плувни басейни съществуват от 3000 години пр. Хр., то до началото на 20 век хотелите не осъзнават привлекателността им за гостите, пише Daily Mail. Един от първенците в интегрирането на плувни басейни в хотелите е хотелиерът Антоан Села, който през 1914 година в хотел Hotel du Cap-Eden-Roc на френската Ривиера извайва басейн от базалтов камък. Бързо той се превръща в хит и привлича поколения писатели и звезди на екрана – от Ърнест Хемингуей и Елизабет Тейлър до Том Круз и Кендъл Дженър. В оскъдно бельо около слънчев плувен басейн са били видени и кинозвезди като София Лорен и Мерелин Монро. Хубавият басейн в комбинация с още по-хубав хотел е предпочитана дестинация за всяка една известна личност, и не само!

Ето и едни от най-невероятните басейни в света през 2019 година:

Хотел Belmond Caruso от 11 век се намира високо над Равело в Италия. Двойната стая е около 760 евро на вечер.

Marina Bay Sands Hotel and Casino в Сингапур има 2 561 стаи. Дългият басейн се намира на три кули, на 57 етажа височина. 420 евро е цената за двойна стая. 

В южния край на френския град Антиб e кацнал Hotel du Cap-Eden-Roc. Той предлага невероятна гледка към морето и е бил като магнит за личности като Елизабет Тейлър, Ърнест Хемингуей, Франсис Скот Фицджералд и много други. 780 евро е двойната стая.

https://www.instagram.com/p/BzpaTdSgqw9/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Това е хотел Finca Cotresin в Андалусия (Испания). Той има не един, а цели четири басейна – морски, инфинити, както и два в красивите му градини с дължина 50 и 35 метра. Цената за двойна стая е 800 евро.

В сърцето на Париж се намира Piscine Josephine Baker – басейн, който е разположен на борда на голяма баржа, закотвена на левия бряг на река Сена. Дължината му е 25 метра, а единичен билет струва 4 евро. Има голяма стъклена тераса под стъклен покрив, за да се насладите на прекрасните гледки.

https://www.instagram.com/p/BWPkZfrFBP8/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Хотел Royal Evian e разположен на френската страна на Женевското езеро. Разполага със стилен инфинити басейн. Двойната стая е на цена 550 евро.

500 души отидоха на изискан градски пикник в София – на вечеря в бяло и на тайно място! (снимки)

Сподели публикацията