Очертава се една неособено добра година за туризма в България. В Албания обаче ситуацията е по-различна. През последните няколко години браншът в страната бележи сериозен възход. Какво привлича хората и кое прави Албанската ривиера толкова желана?

Около 1000 евро – толкова ще ви струва едноседмична почивка на лазурен плаж в Албания. Като сумата включва и самолетен билет от големите европейски столици, като Париж например. Онези, които вече са били в някой от популярните албански курорти Дуръс, Вльора и Саранда, казват, че настаняването не е от най-луксозните, но е съвсем прилично. Има какво да се желаe и от нивото на обслужване и видовете услуги, но като цяло Албания се оказва истинска перла. Морето и плажната ивица все още са много чисти, не е пренаселено.

Туристи споделят:

Бил съм тук, когато този плаж беше абсолютно пуст. Сега гледам, че се пълни. И със сигурност, само след няколко години масовият туризъм ще дойде и в Албания.

Много е красиво, защото морето, пясъкът, природата все още не са окупирани от туристи. А и е много достъпна дестинация, що се отнася до цени.

С всяка изминала година обаче хотелите стават все повече, а обслужването повишава качеството си. Бум се забелязва и в строежите на жилищни кооперации. Най-търсени са тези близо до водата. А цената на квадратен метър, в луксозна сграда, е под 1000 евро. През миналата година Албания е посетена от 45 000 французи в пенсионна възраст. Мнозина вече са се обзавели с инвестиционни имоти на Албанската Ривиера. Надеждата е, че през следващите години Албания ще печели от туризъм и строителство, но без да бетонира едно от малкото останали полудиви крайбрежия. БНТ

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA