Ивайло Цанков
Slide
Slide

София. Ивайло Цанков е на 37 години. Той е родом от София и днес може да кажем, че е един от основоположниците на тенис туризма в най-новата история на този спорт в България. Намерил е формулата как цели семейства, приятелски кръгове, големи колективи да съчетават полезното с приятното – ваканция и релакс в чудесни места в България с любимия спорт. В Западна Европа тенис туризма отдавна е развит – големи групи редовно се събират, направили са общество, в което споделят своите интереси – събира ги корта и страстта към аристократичния спорт.

Ивайло не е топ тенисист или шампион, който да е вземал скалпа на големи имена, но неговите качества като ръководител на веригата турнири Weekend Tour показаха, че той е добър мениджър, който с течение на времето спечели доверието на упражняващите този спорт и се оказа коректен партньор на комплексите и хотелите, където организира своите събития.

Обявиха кога ще бъде Бялата вечеря на тайното място в София, започнаха записванията

Как започва всичко?

„Историята е много интересна всъщност. В далечната 2012 година, един ден жената до мен, която бе забелязала, че това което работех тогава (бях ръководител отдел в голяма верига хипермаркети) вече не ме радваше, ми каза: „Мисля, че трябва да започнеш да правиш нещо ново! Наблюдавам те и смятам, че ако се насочиш към дейност, свързана със някакъв спорт, ще се чувстваш щастлив. Виждам как следиш всичко на тази тема с интерес и ентусиазъм“. Честно казано не обърнах внимание на думите й тогава, но след известно време нейното пожелание се случи. Един ден съвсем случайно научих, че собствениците на един от тенис клубовете в София търсят човек, който да се занимава с развитието на първата социална тенис мрежа в България и организирането на любителски тенис турнири чрез нея.

Бутиков хотел в България разработи алтернатива на стандартната почивка

Ивайло Цанков

И къде на шега, къде на сериозно аз се захванах с тази идея. Хареса ми това, че дотогава услугата нямаше друга алтернатива на пазара, виждах бъдещето й развитие и не на последно място, този продукт бе с кауза – в помощ на хората да бъдат активни. В началото беше малко трудно, но с времето започваше да ми става все по интересно и в главата ми започваха да се раждат нови идеи за това, какво още бихме могли да предложим на нашите клиенти – любителите на тениса. Така се роди идеята за уикенд турнири, които да съчетаят, освен много тенис и едно бягство от забързаното ежедневие на някое красиво местенце в България“, споделя пред bgtourism.bg Ивайло Цанков.
„Стартирахме това приключение през пролетта на 2013 г. Наблюдавах внимателно освен игрите на корта и това, какво се случва и извън него и забелязах, че хората освен, че имаха възможност да практикуват любимия спорт, с удоволствие се забавляваха и общуваха помежду си. Това ме мотивира да продължа да развивам идеята. Прецизно подбирах най-добрите хотели и комплекси в България, които разполагат с тенис кортове, за да мога да предложа един друг вид тенис преживяване.

Два топ хотела на RIU по Българското Черноморие обявиха ексклузивна оферта с 40% отстъпка

В момента веригата работи успешно с Риу Правец, Интерхотел Сандански, Спа хотел Хисар, Хот Спрингс Медикъл и Спа, Ува Несум, Грийн Лайф и в. к. „Санта Марина“.

През тази година бяхме планирали събитие на Халкидики, където се намира новооткритата тенис академия на Надал. За съжаление не успяхме да проведем събитието поради извънредното положение, но вярвам, че за 2021 всичко ще осъществим и тази моя идея“, разказва още Цанков.

„Турнирите на Weekend Tour нямат нищо общо с представата за класически, любителски тенис турнир. Това, което ги различава от всички останали е, че те не са просто тенис събитие, за нас всеки играч е важен и специалното отношение към всеки участник е приоритет, форматът е бутиков, а нивото на организация – високо, и разбира се най-важното – те са преживяване, което дава възможност на цялото семейство да прекара един приятен и незабравим уикенд заедно. А как се роди идеята това да се превърне във почивка за цялото семейство също е много забавна и отново в нея донякъде има пръст жената до мен. След като вече бяхме направили няколко уикенда, някои от участниците се оплакаха, че жените се сърдят, че ги няма цял уикенд и не искат да ги пускат. Тогава тя ми предложи да го направя и презентирам като тенис уикенд за цялото семейство – така мъжете ще играят тенис, а жените и децата ще се забавляват на едни от най-добрите дестинации предлагащи отлични условия за тенис и туризъм.

Двете най-луксозни уелнес вили в Европа се намират в Тоскана и Велинград

По този начин вместо нашите събития да създават напрежение в семействата, те ще ги сплотяват. И след седем години мога да кажа, че нашата верига предлага първокласни тенис преживявания на едни от най-добрите места за това.

За мен да развивам тази верига се превърна от работа в удоволствие, което ме мотивира да продължавам да предлагам на нашите клиенти най-добрата комбинация между тенис и туризъм“, сподели Ивайло. Той благодари за доверието на всеки един любител на тениса, който е избрал да бъде част от семейството на Weekend Tour.
Календарът за 2020 г.
Green Life Open
12 – 14 юни – Грийн Лайф Бийч, Созопол
Hissar Open
26 – 28 юни – СПА Хотел Хисар, Хисаря
Sandanski Open I
3 – 5 юли – Интерхотел Сандански, Сандански
RIU Pravets Open
24 – 26 юли – РИУ Правец Голф & СПА
Uva Nestum Open I
7 – 9 август – Uva Nestum Wine & SPA, Гурме тенис уикенд в Гоце Делчев
Green Life Holiday
8-13 септември – Green Life Beach resort – Каваци
Santa Marina Open
18-20 септември – Santa Marina Holiday Village – Созопол
Uva Nestum Open 2
2-4 октомври – Uva Nestum Wine & Spa, Гоце Дeлчев
Sandanski Open 2
16-18 октомври – Интерхотел Сандански, Сандански
Hot Springs Open
6-8 ноември – Hot Springs Medical & Spa Hotel, Баня

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията