Охридското езеро
Slide
Slide

Скопие. В Северна Македония започва раздаването на ваучери за туризъм, научи bgtourism.bg Люпчо Яневски – директор на Агенцията за популяризиране и подкрепа на туризма на Република Северна Македония. Инициативата е на Министерството на икономиката. Всеки ваучер ще съдържа QR-код, и ще бъде изпратен по електронен път на имейл, който хората са

Люпчо Яневски, снимка Руслан Йорданов

заявили в Службата по публични приходи. Мярката предвижда всички граждани, които работят на трудов договор и имат доходи в размер до 15 хиляди денара на месец /приблизително около 250 евро/, да получат ваучер на стойност 6 000 денара /близо 100 евро/, който могат да ползват в местните туристически обекти. Гражданите, които отговарят на условието за доход, могат да получат безплатно и разплащателна карта със сумата от 3 000 денара /около 50 евро/, която може да бъде използвана във всички туристически обекти и заведения за обществено хранене в страната.

Бутиков хотел в България разработи алтернатива на стандартната почивка

Платформата domasiedoma.gov.mk и pushimenevend.gov.mk, чрез която ще бъде реализирана мярката за ваучери за вътрешен туризъм на Министерството на икономиката, ще започне да функционира през следващата седмица. Право на ваучер за стимулиране на вътрешния туризъм имат и граждани, които в периода от януари до април тази година са придобили общо средства в размер на 60 хиляди денара /около 1 000 евро/, като данните за това ще бъдат проверени от Службата за публични приходи. Гражданите на Северна Македония ще могат да използват ваучерите от 15 юли 2020 г. до 15 декември 2020 г. Всеки сам решава в кои забележителности и обекти да похарчи парите.

Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин в Слънчев бряг откри сезона с български туристи

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията