ГКПП "Капитан Андреево", снимка Недялко Радев
Slide
Slide

Одрин. Дълги опашки отново се извиха на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево– Капъкуле“. Хиляди наши сънародници тръгнаха към Одрин за шопинг туризъм. Преди обяд днес един от тях бе Недялко Радев от Хасково. Той чака два часа на границата, затова се въоръжете с търпение, тръгвайки към южната ни съседка.

Дългите опашки не спират пътуващите към Одрин и Истанбул.

„Не пътувам за първи път до Одрин, защото живеем близо до границата. Целта ни е да купим стоки от първа необходимост, които в Турция са значително по-евтини заради обезценената лира“, сподели за Bgtourism.bg Недялко Радев.

Последвайте групата Пазаруване в Одрин и се информирайте за най-новите предложения на търговците в турския град

В Турция той влиза само с паспорта си, без да се изисква сертификат. За да се върне у нас и без да е под карантина, той си е направил бърз тест, за който е броил 15 лева. Бързият тест важи за 48 часа, а ПСР тестът, който е и по-скъп, е с валидност 72 часа.

Кметът на Одрин: През 2022 г. ще привлечем българите не само шопинг туризъм, но и със 168 събития (видео)

Голяма част от пътуващите през април към Турция не стигат само до Одрин, а продължават и до Истанбул, където българските туристи могат да се насладят на красотата на мегаполиса и на Парада на лалетата.

Шопинг туризъм в Турция: Българско семейство помага на сънародниците ни при покупките им в Одрин

Сподели публикацията