София. Едно от най-посещаваните и уникални места в Гърция – Метеора, е надраскано с български имена, съобщи Момчил Цветанов. Върху скалите с червен спрей са написани  Красимира, Даниела и Миглена, а близо до тях са увековечени Стоян и Тони. На срамната и грозна гледка се е натъкнала групата на „Планинария“ по време на планинския си преход в Гърция. Неприятната гледка с големите български надписи е в лабиринта от скални кули на световния природен и културен феномен Метеора.

Първи думи на шефа на “Астрал Холидейз” след фалита! Няма да има клиенти, които да бъдат необслужени!

„По стените на скалната ниша на така наречения „монашески затвор“, ни посрещнаха български имена написани с червен спрей. Какъв „болен мозък“ трябва да бъдеш, за да подготвиш предварително спрей за пътуването си до това уникално място, с ясната идея да си напишеш името…“, питат се от българската група на „Планинария“. Припомняме Ви, че не за първи път български туристи са оставяли своите надписи върху туристически и исторически забележителности. Такива случаи през последните години имаше на Колизеума, Мемориалът на мира в Хирошима и на др. места

Започва прибирането на големите кактуси в Ботаническата градина в Балчик

Метеора в Гърция изподраскан с български имена…

МЕТЕОРА В ГЪРЦИЯ НАДРАСКАН С БЪЛГАРСКИ ИМЕНАПриключенският преход на групата на "Планинария" в лабиринта от скални кули на световния природен и културен феномен Метеора в Гърция започна с грозна гледка. По стените на скалната ниша на така наречения "монашески затвор", ни посрещнаха български имена написани с червен спрей. Какъв "болен мозък" трябва да бъдеш, за да подготвиш предварително спрей за пътуването си до това уникално място, с ясната идея да си напишеш името…На 7 октомври това, ще бъде отразено във вечерните новини на БТВ, а на 8 октомври в 7.15 часа нашият планински водач Момчил Цветанов ще гостува в сутрешния блок по темата.

Публикувахте от Планинария в Неделя, 6 октомври 2019 г.