Slide
Slide

София. Ние сме в средата на лятото, в най-силния сезон, където сме с най-много туристи, и трябва да се погрижим той да протече по един добър начин. Трябва да направим всичко възможно да обезпечим неговото нормално протичане – това е приоритет номер едно. Това каза за БТА служебният министър на туризма Илин Димитров.

Приоритети са да решим острите проблеми и довършим започнатите неща, като проведем няколко краткосрочни политики, обобщи Димитров. Той заяви, че те ще бъдат обявени на брифинг във вторник, когато ще бъде разяснено всичко в детайли.

Острите проблеми в момента са отчетността по програмата за хуманитарна помощ за бежанците, където имаме много жалби; категоризацията на заведенията и хотелите, която изостава; и протичането на сезона в условията на ковид, уточни Димитров.

По същия начин, по който работих в парламента, така ще работя и като министър – съвсем ясно и открито, допълни Димитров. Ние ще покажем какво сме заложили и накрая ще отчетем какво е свършено, каза той.

Министърът на туризма присъства на заключителния концерт на дванадесетото издание на Националния събор на народното творчество в местността „Войводенец“, Копривщица.

“Днес посетих и поздравих участниците в 12-я Национален събор на българското народно творчество в Копривщица

По време на официалното закриване на фолклорния фестивал връчих почетния знак на Министерството на туризма – „Златна роза“ на кмета на града г-жа Бойка Дюлгярова”, съобщи в профила си във фейсбук Димитров.

“Това забележително и мащабно събитие е ярък пример за това как културно-историческото ни наследство в съчетание с фестивалния туризъм може да даде истински тласък в развитието на един град и да се превърне в негова запазена марка, да му придаде неповторима атмосфера.

Поздравих и домакините за усилията и отличната организация.

Фестивалът датира от 60-те години и се провежда веднъж на пет години, а заради пандемията беше и два пъти отлаган, така че тази година имаме още една причина да се поздравим и да изпитваме удовлетворение от осъществяването му”, посочи Димитров.

По традиция съборът завършва с научна кръгла маса, която се проведе в конферентната зала на Старото училище. Тази година темата е „ХIІ Национален събор на народното творчество Копривщица 2022: тенденции, проблеми, политики“.

Сподели публикацията