Снимка Руслан Йорданов, bgtourism.bg
Slide
Slide

Затварянето им предизвика спиране на туристопотока в тази част на страната

С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от Северна Гърция, беше поискано незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България. За последното денонощие 36 нови случая на заразени с вируса са регистрирани на „Кулата – Промахон“, съобщи БНР.

„Отворете незабавно всички гранични пунктове с България“, се посочва в официално обръщение към гръцкото правителство, публикувано днес и в медиите.

Топ 5 на най-предпочитаните хотели в Гърция за Лято ‘2020 (снимки)

На извънредно заседание 22-ма кметове от Северна Гърция подписаха искане за възстановяване на режима за преминаване на туристи от всички гранични пунктове с България.

„Не виждаме логика в решението да оставите отворен само граничния пункт „Кулата – Промахон“, се посочва в протестното писмо на кметовете.

България привика посланика на Гърция у нас заради опашките на границата

Те съобщават, че са получили обяснение, че не могат да се осигурят екипи, които да проверяват баркодовете на влизащите туристи от други страни.

„Това противоречи на всякаква логика“, единодушни са от местната власт в Северна Гърция. В искането се настоява незабавна реакция на всички министри, свързани с това решение и спешна намеса на всички депутати от областта.

Най-желаните места за настаняване на о-в Тасос (снимки)

Затварянето на граничните пунктове с България предизвика спиране на туристопотока в тази част на страната и поставя на изпитание хиляди гърци, работещи в туризма, оплакват се пред медиите хотелиерите.

От установените за последното денонощие нови случаи на коронавирус, 20 са на сръбски граждани и още 16 на хора от други националности, преминали през „Кулата“.

Най-добрите цени за Гърция тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията