Slide
Slide

Балчик. „Оранжевият император“ и още шампиони по ранен цъфтеж сред лалетата обагрят Университетската ботаническа градина в Балчик, съобщиха от парка пред БТА. Закъснялата и хладна пролет тази година забави традиционния парад на красивите цветя.

Дворецът в Балчик открива сезона на 20 април

„Лалибела“, „Суитхарт“,“Йелоу Ревивал“ са сред първите от всички ранни хибриди, разтворили чашки, но след десетина дни ще настъпи масовият цъфтеж на лалетата, казаха от Ботаническата градина.

Вдигат огромна Ботаническа градина в Замъка в Равадиново, атракцията ще посрещне туристите си през пролетта с над 30 000 лалета

В тазгодишната колекция са включени нови 20 сорта божуровидни, ресничести, триумф-лалета, доставени от Нидерланция, припомнят от парка. Сред атракциите е „Арабска мистерия“, която се очаква да разцъфти в тъмновишнево, а по ръба на съцветието – в бяло.

MVT Studio’s и bgtourism.bg запечатаха красотата и естествения звук в Ботаническата градина

За пролетния пейзаж в Университетската ботаническа градина са засадени над 25 000 луковици на лалета, зюмбюли, нарциси, мускари.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията