Slide
Slide

Варна. „Всички сме свидетели на безпрецедентната криза, пред която е поставен не само туризма – един от най-засегнатите отрасли, но и цялата икономика в световен план.

Ние сме в пълна готовност да помогнем на държавата относно затрудненията, които има с леглата за настаняване на болни от Ковид-19.

Все още се водят разговори, в които трябва да се уточни и кои хотели ще отговарят на медицинските изисквания, дали ще има значение категоризацията, размерът на стаите и други детайли“, заяви в предаването „България в 60 минути“ по БНТ Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

Борис Карагеоргиев: Сега е моментът за високо ниво на дисциплина, за да съхраним събитията и резервациите през декември

„Туризмът е един от основните стълбове в България по брутен вътрешен продукт и като такъв ние смятаме, че той  задължително трябва да влезе в един от четирите основни стълба на Плана за национално възстановяване и устойчивост на България, представен от вицепремиера Томислав Дончев. Това е изключително важно за нас, както и подпомагането на бизнеса от страна на банките – разсрочване на кредитите и подпомогане с обортни средства. Това сме внесли от името на БХРА, която е пълноправен член на Хотрек – най-голямата европейска хотелиерска организация, от която черпим европейски опит. Никоя банка няма интерес от фалиране на бизнеси или придобиване на имоти. Нито държавата ще спечели, нито банката, ако се стигне дотам“, добави Косев.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията