Slide
Slide

Никозия. Кипър отчете значително увеличение на въздушния трафик през юли – най-висок брой пътници от октомври 2019 година, съобщи БНР.

До края на годината правителството ще обяви още две програми към действащите вече 15 за безвъзмездна финансова помощ за подобряване на туристическия продукт.

С почти 65% повече са пътниците, преминали през летищата в Ларнака и Пафос през юли в сравнение със същия месец миналата година. Броят им отстъпва само със 17% на трафика през юли в рекордната за туризма в Кипър 2019 г., показват данните, обявени от управляващата двете летища компания Hermes Airports.

От януари до юли почти 4,7 млн. души са пътували до и от средиземноморския остров, което е ръст от над 180% в сравнение със седемте месеца на миналата година.

Туристическият поток към Кипър през тази година е достигнал 75% от 2019-а и се очакват много добри август и септември, съобщи заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Като успех на това лято той отчита идването на острова на повече туристи от пазари като Германия, Швейцария, Франция и Гърция, в опит да се компенсира липсата на руснаците.

С две нови програми правителството ще предоставя субсидии за ремонти на хотели и места за настаняване, а също за развитие на уелнес и медицински туризъм, каза заместник-министърът.

Сподели публикацията