Slide
Slide

Брюксел. Европейският съюз обяви, че е определил Израел като една от страните, от които напълно ваксинираните туристи имат право да влизат в границите на блока без да се налага отрицателен тест за Covid-19.

Властите в Кипър въвеждат Coronapass след локдауна

Решението идва, след като по-рано тази седмица Европейската комисия препоръча ограниченията за пътуване в ЕС, свързани с коронавируса, да бъдат облекчени, като вместо това се използва т.нар. „аварийна спирачна система“.

До 12 май: За пристигащите от България в Германия остава изискването за отрицателен PCR тест, електронна регистрация и карантина

Освен от Израел, посетителите от страни като Австралия, Нова Зеландия и Сингапур също могат да осъществяват несъществени пътувания до ЕС, съобщи БНР.

„Време е за съживяване на туристическата индустрия и за трансгранични приятелства да се възродят по безопасен начин“, настоя по-рано председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията