Занзибар, снимка Мартин Гаджев
Slide
Slide

Занзибар. Занзибар се превърна в хитова дестинация този сезон, а със своите 11 полета до там, Абакс отново се доказа като безспорен лидер на пазара. Стотици са доволните туристи, а снимки от техните почивки заляха интернет. Тук се появява и въпросът „Какво да си вземем за спомен от тази екзотична дестинация?“, а екипът на Абакс отговаря на този въпрос специално за читателите на Bgtourism.bg на база личен опит, избягвайки от традиционните сувенири като магнити, картички и пепелници.

Танзанит

Този изключително рядък камък е добра идея за подарък, но и за инвестиция. Цветът му е лавандулово-син и е открит едва през 1968 година в района на Килимаджаро. Очаква се единствената мина в света, а именно тази в Танзания, да затвори в близките 60 години и стойността му да нарасне драстично. Към момента цената на нешлифован танзанит е от порядъка на 12 долара за грам, а на шлифованите камъни двойно и тройно по-висока. От Абакс  съветват винаги да се обръщате към лицензираните магазини, които ще Ви издадат и сертификат за качество.

Цените на танзанита на международния пазар с рекорд през 2018 г. — KMETA.bg - ПОРТАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ

Подправки

Още през XVII век оманските араби създават стотици търговски компании и превръщат Занзибар в основен търговски център за цяла Африка. След края на робовладелието, производството и продажбата на подправки, в частност на карамфил, се насърчава допълнително, като това е и един от основните поминъци на местните до ден днешен.

В повечето магазини може да намерите интересни комбинации от местни подправки, идеални за подарък, както заради интересната им аранжировка, така и заради автентичността им. Цената възлиза на около 3-4 долара (за тези от снимката).

Бижута от масаите

Едни от най-търсените сувенири, които може да откриете отново само в Занзибар са бижута, направени от местните племена Масаи. Те представляват перфектна комбинация от цветни мъниста, оформени в гривни, колиета или обеци. Можете да ги откриете както по магазините в Стоун Таун, така и по плажа от амбулантните търговци, като цената им зависи само и единствено от уменията Ви да се пазарите.

А ако желаете да посетите тази дестинация, все още имате възможност. Остават само два полета с дати 12 март от Варна и 2 април – от София и Варна. Полетът е с чартър, а цените започват от 2 560 лева – виж предложенията тук. Цената включва самолетни билети с Bulgarian Air Charter, трансфер, 7 нощувки в селектирани хотели. А за максимална безопасност туроператорът предлага две застраховки включени в цената и безплатен PCR тест.

Занзибар

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията