Лимасол (Кипър), снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Лимасол. Ваксинираните срещу коронавирус в Кипър ще могат да отидат на почивка в хотел при частичното ѝ заплащане от държавата през следващите три месеца.

Правителствената програма за субсидиран туризъм, която е и част от стимулите за имунизация, действа от 1 септември до 30 ноември, съобщава БНР.

Максимална цена от 60 евро на вечер за двойна стая със закуска, за минимум тридневен престой /2 нощувки/, като 35% от тези разходи се поемат от Министерството на туризма.

Село край София става най-вкусната дестинация у нас на 11 септември

Това е преференциалната оферта на правителството на Кипър в новия, трети етап на държавната програма за подкрепа на вътрешния туризъм.

От днес до 30 ноември за нея могат да кандидатстват само две групи постоянно живеещи на острова. Тя важи за ваксинирани поне с първата доза или преболедували коронавируса през последните 6 месеца.

Децата на възраст 12 – 16 години, които не са ваксинирани, трябва да имат отрицателен резултат от бърз Covid-тест, направен в рамките на 72 часа.

Българите, които живеят в Кипър и отговарят на двете здравни условия, също могат да се възползват от частично платената от държавата почивка.

Над 220 хотели, туристически апартаменти, къщи за агротуризъм във всички райони на Кипър ще предлагат субсидираните цени в този период, обяви в сряда списъка им туристическото ведомство.

Почти 79% от възрастното население в Кипър е получило поне първата доза, а над 74% са напълно ваксинирани до 31 август, съобщи здравното министерство.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация! 

Сподели публикацията