Стара Загора
Slide
Slide

Стара Загора. Туроператори от Турция ще посетят Стара Загора в края на месец август. Това съобщи в интервю за БТА председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора Вени Петрова. По думите ѝ групата ще бъде от около 15 души от Бизнес палата в Текирдаг.

„В момента се водят преговори с тях, искат да разгледат Стара Загора, тъй като намират града за атрактивен, а този район за привлекателен за техните туристи, въпреки че се намираме във вътрешността на страната“, обясни Петрова. Тя допълни, че целта ще бъде създаване на добри туристически и бизнес контакти. „Ние също имаме покана за посещение на техния регион“, уточни още председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите.

Български туроператори влизат в битката с климатичните промени! Клиентите им ще знаят, че са записали пътуване с мисия, която ще обогати българската гора

Организатори на инициативата са турското направление към Търговско -промишлената палата в Стара Загора (ТПП), Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и Туристически информационен център към община Стара Загора, с изключителната подкрепа на зам.-кмета по туризъм Милена Желева.

По време на посещението турските туроператори ще имат възможността да разгледат всички културни институти в града, както и изцяло обновения зоопарк в Стара Загора.

„Турците се интересуват и от СПА туризма. За съжаление, този вид туризъм все още не е достатъчно добре развит по отношение на курорта Старозагорски бани. Там има два обекта, които работят добре. Има нужда от изграждане на инфраструктурата и тогава да бъдат вложени още усилия за развиването на региона“, допълни още Вени Петрова.

Тя изказа благодарност към община Стара Загора, че мярката в подкрепа на местния бизнес за отстъпката със 70 на сто върху заплащането на налога за т.нар. тротоарно право е удължена до края на т.г. Според Петкова се наблюдава плавно увеличение на туристите в Стара Загора благодарение на усилията на Туристическия информационен център. Те имат нови маркетингови инструменти, които мобилизират хората, които до момента са били посетители на града да се превърнат в туристи.

„Безплатните туристически турове, които се провеждат по инициатива на община Стара Загора, показват част от забележителностите на града, но и задържат хората в Стара Загора и по този начин гостите на града могат и да пазаруват, и да посетят кафене или ресторант, което е много важно за местния бизнес“, категорична е Петрова.

Според нея има ръст в продажбата на билети в културните институти, което означава, че се покачва посещаемостта.

Сподели публикацията