Slide
Slide

Рим. В Италия тези дни бе дадено началото на лятната морска ваканция, съобщи БНР. Оказва се, че оборудваните плажове са поскъпнали с над 10%.

Проучване на потребителски организации показва, че цените на оборудваните плажове из цялата страна за една година са се увеличили средно с 10%, като върхът е от 18% на плажа на Палинуро в област Кампания – 170 евро за седмица за чадър и две плажни легла.

Рекордът обаче в заплащането е на Аласио в област Лигурия, където през месец август цената ще е от 380 евро, следва Галиполи в Пулия с 282 евро.

По-евтино е като дневна тарифа от 25 до 40 евро Адриатическото крайбрежие, но като цяло по плажовете на Италия дневно ще трябват по 70 евро на чадър.

Отчита се още, че на оборудваните плажове са увеличени цените на храните и напитките. Смята се, че високите цени на тези плажове са в резултат на спекулации заради  предстоящите държавни търгове за тях от следващия сезон.

Анкета на асоциацията на потребителите Altroconsumo показва, че 28% от италианците ще предпочетат това лято оборудваните, а  46% свободните плажове.

Сподели публикацията