Slide
Slide

Ларнака. Кипърското правителство ускорява премахването на ограниченията, наложени срещу разпространението на коронавирус. Първата фаза на отварянето на страната трябва да приключи до 24 юни, а не до 14 юли, както беше планирано по-рано, съобщи руското издание Турпром.
Като част от премахването на ограниченията от 9 юни търговските центрове, летищата, хотели, барове и ресторанти, както и театри и кина на открито ще се върнат към стария си режим на работа. Детските площадки и летните училища също трябва да се отворят. Водните паркове и тематичните паркове трябва да бъдат отворени след още 4 дни. В същото време кината и театрите ще се отворят в началото на август, а музикалните концерти, фестивали и сватби ще бъдат разрешени не по-рано от 1 септември.

Премиерът на Гърция представи новата национална кампания за рестартиране на туризма в страната си

В този случай един от ключовите моменти ще бъде рестартирането на туризма, който представлява 13% от БВП на страната. На 9 юни полетите от първата група от 13 страни, избрани поради ниското ниво на коронавирусна инфекция, трябва да бъдат възстановени. На 20 юни ще започне вторият етап.
Първата група включва България, Литва, Унгария, Словения, Финландия, Норвегия, Малта, Гърция, Израел, Словакия, Австрия и Германия. Втората група включва Швейцария, Естония, Чехия, Румъния, Хърватия и Полша. Що се отнася до пазари като Русия и Великобритания, те не са в списъка на първите. В този случай до 20 юни туристите ще трябва да сертификат не по-стар от 72 часа, в който се посочва, че не са болни от коронавирус.
В същото време кипърското правителство обеща да покрие всички разходи, ако някой от туристите се разболее от коронавируса по време на ваканциите си. А именно той обещава да плаща за настаняване, храна, напитки и лекарства за пациенти с COVID-19 и техните семейства. Пациентите ще трябва да платят само такси до летището и полет до дома.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията