Снимка РИМ-Велико Търново
Slide
Slide

Велико Търново. Тази година в празничните дни Велико Търново и възрожденският град Елена са сред най-предпочитаните туристически дестинации у нас, съобщи БНТ. Оказва се обаче заради COVID пандемията хотелиери и ресторантьори посрещаха основно български туристи. Тази година много от хората са решили да слеят почивните дни, заради което масово ще останат в хотелите и къщите за гости повече от седмица.

През последните дни Велико Търново, Арбанаси и живописните околности посрещат стотици туристи. Занаятчиите на Самоводската чаршия са щастливи заради оживлението, което не се случвало от началото на COVID пандемията.

Време е за ваканция край морето! Един от най-желаните хотели в Слънчев бряг отваря на 10 май (видео)

Сега масово туристите са българи от всички краища на страната, а чужденците са в пъти по-малко спрямо друга година.

Живописната природа и възрожденският дух и тази година са причина много хора да посрещнат празниците в Еленския балкан.

Къщите за гости и семейните хотели в региона са заети, но тази година масово резервациите за почивните дни били в последния момент.

Информацията на властите е, че третата вълна на COVID-19 отшумява, но въпреки това в хотелите и заведенията спазват всички мерки.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията