Снимка Летище Бургас
Slide
Slide

Бургас. Русия е отменила чартърните си полети до България до края на месец май. Това съобщиха от германската фирма концесионер на летищата в Бургас и Варна.

Към момента има планирани полети от Русия от началото на юни и се надяваме, че между двете граждански въздухоплавателни администрации (на България и Русия) ще се постигне съгласие за изпълнението им. И авиокомпаниите ще получат нужните им разрешения за извършването на полетите„, заявиха от Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД за Bgtourism.bg.

През март е бил последният полет със 143-ма руски туристи, пристигнали по Южното Черноморие, каза пред БНР Евелина Пулева – туроператор и член на УС на Регионалната туристическа камара в Бургас. На 9 май се очаква още един полет от Русия, след това всички чартърни полети до края на месеца са отменени, заяви тя:

„Полетите са спрени, това е основният проблем, по-скоро не са визите, защото консулските служби от днеска вече отварят, де факто, днеска им е първият работен ден, защото на 1 май влезе в сила заповедта на министъра, правилата за влизане в България и Русия е част от тези правила. Така, че проблемът не е толкова в издаването на визи, колкото в отменените полети“. 

Каква е причината според Евелина Пулева:

„Обяснението ми е сложната геополитическа ситуация, в която България трябва да намери правилния вариант“.

Ако не се предприемат незабавни мерки от държавата ни, е възможно да бъдат отменени чартърните програми на двете авиокомпании до края на лятото.

Андриан Димитров: Да дадем на руските туристи 3 или 5-годишни визи! Това ще е гаранция, че те ще се завръщат отново в България при конкуренцията на курорти от цял свят

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията