Slide
Slide

Москва. Българските консулски служби на територията на Руската федерация възобновиха приема на документи и издаването на визи за всички руски граждани, желаещи да пътуват до страната ни.

Компанията VFS Global, в чиито 59 изнесени визови центрове в Русия също се приемат документи за български визи, е уведомена за това – както миналата седмица, така и днес.

Още преди две седмици вицепремиерът Екатерина Захариева нареди консулските служби на Република България да се подготвят за издаването на туристически визи. Посолството ни в Москва миналата седмица проведе среща с всички туроператори, както и с фирмата VFS Global.

Засега Русия е отменила чартърните си полети до България само до края на май

Процедурите по издаване на визи за руски граждани са облекчени максимално. Заявления за издаване на български визи могат да се подават в 59 града и в 3 консулства на територията на Русия. Акредитирани към консулските служби местни туроператори могат по електронен път да подават заявленията за визи на своите клиенти. Желаещите да посетят с туристическа цел Република България получават визите си в консулските ни служби,  в офиса на своя туроператор, или външния изпълнител без абсолютно никакви формалности за тях.

По-рано в интервю за ТАСС вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова заяви, че Българиая е отворила границите си за руснаци, ваксинирани със Sputnik V. Тя поясни, че консулските служби на България и визовите центрове ще възобновят работата си в Русия веднага след Великденските празници, от 5 май, а координацията на редовните и чартърните полети между двете държави все още продължава.

Андриан Димитров: Да дадем на руските туристи 3 или 5-годишни визи! Това ще е гаранция, че те ще се завръщат отново в България при конкуренцията на курорти от цял свят

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията