Атина. Активна кампания за туристи води Гърция. Премиерът Мицотакис преговаря с Москва, а министърът на туризма Хари Теохарис е със същата мисия в Берлин, съобщи БНР.

В телефонен разговор гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис и руският премиер Михаил Мишустин са обсъдили увеличаването броя на руските туристи в Гърция.

Гърция удължава ограничителните мерки за влизане до 14 май

След като Атина признава сертификати за ваксинирани с всички ваксини, включително и с руската, се отваря възможност за свободно влизане в Гърция на повече руски туристи. От кабинета на гръцкия премиер съобщават, че двете страни са обсъдили увеличаване на полетите от Русия към всички гръцки летища, а Атина премахва действащото в момента ограничение за пристигане на седмица на до 4 хиляди руснаци.

По информация на туристическите агенции и собствениците на хотели видимо се увеличават резервациите за руснаци дори до края на месец септември.

Гърция съкращава вечерния час и отваря заведенията на открито

В същото време на посещение в Берлин е министърът на туризма Теохарис, който съобщи за гръцките медии, че се водят преговори за увеличаване на туристопотока от Германия.

Германия извади България от високорисковата зона и я постави до Гърция

По време на визитата си Теохарис даде интервюта за водещите медии в Германия.

Официално туристическият сезон започва на 15-ти май, но първите туристически групи вече пристигат на островите.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA