Балчик, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Балчик. Около 1 500 000 лева ще бъдат инвестирани в туризма в Балчик през 2021-а, предвижда подготвената нова общинска програма за развитието на сектора. През отминалата трудна година общината изразходва 850 000 лева предимно за поддържане на туристическата инфраструктура и за подкрепа на културни форуми при значително по-малко постъпления от туристически данък.

„Терма Вилидж“ компенсира чужденците с ваучер за СПА услуги заради изискването за PCR, за да дойдат в страната ни

И за идващия туристически сезон програмата предвижда най-много средства – 1 025 000 лева, да бъдат вложени в поддържането на зелени площи и други обществени територии, на туристическите информационни центрове „Мелницата“ и текето „Як Язълъ Баба“ край село Оброчище и други, съобщи БТА.

Главните герои в хитовия сериал „Влад“ обичат да почиват в България, били са в Балчик

Балчик отново ще бъде сцена на международния хоров фестивал „Черноморски звуци“, с който ще бъде открит културният афиш през лятото. Общината ще подкрепи и новите издания на фестивала „Balchik Classic Days“, творческата среща на студентите от висши училища по изкуствата „Виа Понтика“, международния форум „Българско наследство“, пленера „Европейски хоризонти“ и други прояви, според туристическата програма.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията