Slide
Slide

Киев. Министерството на здравеопазването на Украйна публикува нов списък в първите дни на 2021 г., в който разделя страните по света на „червена“ и „зелена“ зони. Критерият за разделяне е честотата на коронавируса в Украйна и други страни през последните две седмици. Случаите на COVID-19 в Украйна според последните данни са 315,3 души на 100 хиляди население. В „червената“ зона, където хората се разболяват по-често, бяха 49 държави. В този списък сега са включени Полша, Италия, Израел, Монако, Ливан и Колумбия.

България и Армения отново са в списъка на „зелената“ зона,

за която при пътувания на украинците към тези страни се премахват карантината и PCR тестовете. Страната ни е с 261,0 души на 100 хиляди население. В списъка на безопасни са и популярните зимни туристически страни за украинците – Египет (10,7), Малдиви (51,1), Танзания, ОАЕ (170,7), Доминиканска република (117,2). Шри Ланка (38,6) и Оман (43,7).

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията