Варна, снимка Диана Михайлова/Bgtourism.bg

Варна. България е любима дестинация на румънците, в която да посрещнат не само Нова година, но и много други празници. По-голямата част от туристите на северното черноморие за Нова година са били от Румъния, съобщи БНТ. Информационна агенция bgtourism.bg напомня, че за Коледа и Нова година голяма част от хотелите по Северното Черноморие в област Добрич на 80% бяха пълни с румънци, а имаше и такива, които на 100% бяха резервирани от комшиите ни.

За посрещането на 2020 година всички празнични пакети са били продадени още през октомври. 80% от тях на румънци, като дори е имало желаещи, за които не са останали места.

Юлияна, Румъния: Избираме България, защото тук е тихо, чисто и водата е супер.

Даниел, Румъния: Мои приятели ми казаха, че тук има условия за плуване през зимата специално и ние дойдохме за това.

Допълнителни отстъпки от цените не са правени за групови посещения, казват хотелиерите.

Стела Деянова, управител на хотел в Златни пясъци: Имало е случаи, в които сме намалявали куверта само за новогодишната нощ, защото имаме кристални зали, в които даваме куверти само за новогодишната нощ.

Според туристите, основната причина да са тук е, че кратката новогодишна ваканция излиза по-евтино, отколкото в северната ни съседка.

Юлияна, Румъния: Новогодишната нощ беше организирана добре, но ресторантът, в който бяхме ние, беше препълнен, дансингът се оказа малък за всички.

Основните пакети, които са били продадени през 2019, са в периода 27 декември – 2 януари, а с всяка изминала година гостите, посетили веднъж страната ни стават все повече, защото водят и свои приятели.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA